Go to footer

обилно изпотяване

Тук можете да споделите своя личен опит в справянето с проблеми с Вашето индивидуално психично здраве, да получите и дадете подкрепа или съвет от други посетители на форума.

обилно изпотяване

Мнениеот lowproe » 15 Май 2007, 11:14

Имам този проблем от около 3-4 години - обилно изпотяване. И много подробно го следя, както и той мен :D

Като по-малък имах проблем с кръвното налягане - виеше ми се свят и ме болеше глава, но ЕЕГ установи, че проблемът не е неврологичен, а кардиолог - че не е сърдечен. А и този проблем изчезна след като смених очилата с лещи - диоптърът ми не е нисък - 2x -4.5. Дерматолог пък отхвърли кожата.
Но с това не свършват здравословните ми приключения. Преди 3-4 години съм бил на 16.
Когато бях на 18, претърпях две операции, втората от които по-тежка (торакотомия), поради плеврален излив в ляво. След диагноза, се лекувах около година с туберкулостатици. Преди операциите пак ми правиха нормалните скенери и изследвания на кръвта и сърцето - ако е имало проблем в тях, нямаше как да ме анестезират, а операцията протече безпроблемно. Но потенето продължи и след това.
Знаех, че причините за хиперхидроза може да са от банални до много сериозни. Отидох на ендокринолог - всичко е в норма при жлезите, тироксин - 2.87. Само че потенето продължава да е обилно... Дори в последно време се е увеличило, защото съм напълнял. Би могло да е генно и да е възбудено след 16-тата година, тъй като при баща ми е имало подобен проблем около 20-те. Но интересно как 16 години е стояло латентно. И така пак не успях да открия нищо...
Как ми се отразява психически? Понякога има десоциализиращ ефект, въпреки че най-често успявам да го пренебрегна, и доста често се самоиронизирам. Фактът обаче, че му обръщам толкова внимание за мен значи, че пренебрегването е до някаква степен повърхностно. Някъде там в Task Manager-а ми стои едно такова "потно" наум и понякога заема всички системни ресурси :D Принципно съм сравнително нервен, лесно вдигам пулс, леко се разтрепервам дори когато не съм пил кафе, но потенето е най-голямата изява - по цялото тяло, и не мога да го контролирам с психика, то продължава, но държа да уточня - не се чувствам безпомощен и не ми се умира :D. По-скоро обратното - действа ми като антидепресант - и точно това е най-вероятното ми предположение - организмът ми да компенсира напрежение и едновременно с това да се освобождава и регенерира. Само че искам да чуя какво биха казали и хора, които по цял ден се занимават с подобни проблеми.
Благодаря предварително! :)
lowproe
 
Мнения: 1
Регистриран на: 15 Май 2007, 10:17


Блог

Мнениеот Valeri78 » 15 Юли 2007, 01:59

Блог за Хиперхидроза:
дискусия, помощ, информация:

http://valeri78.blog.bg/
Valeri Petrov Malinov
Valeri78
 
Мнения: 1
Регистриран на: 15 Юли 2007, 01:58


Назад към Начало форум


Назад към ЛИЧЕН ОПИТКой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Bing [Bot] и 0 госта